
Andijviestamppot met boerengeitenkaas
Omdat de herfst is begonnen, is het ook weer tijd voor lekkere stamppotjes. Daarom hebben we een speciaal recept met boerengeitenkaas geplaatst. Heerlijk voor een stormachtige herfstdag. Of gewoon wanneer je hier trek in hebt.
Eetsmakelijk!
Ingrediënten
- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 1 krop verse andijvie (ca. 700 g)
- 3 takjes peterselie
- 150 g boerengeitenkaas (half harde of harde kaas)
- ca. 1,5 dl boerenmelk
- 2 el boerenroomboter
- peper, zout en nootmuskaat
- 250 g cherrytomaatjes
- puree stamper
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laag water afgedekt in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in repen, was ze en laat zeer goed uitlekken.
Snijd de peterselie fijn en snijd de boerenkaas in blokjes.
Breng de melk met de boter tegen de kook aan en neem de pan van het vuur. Giet de aardappelen af. Laat ze even droog stomen en stamp ze fijn met het warme melkmengsel. Schep de gesneden andijvie erdoor, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en warm even door.
Bak in een koekenpan de tomaatjes tot ze net iets barsten. Bestrooi ze met peterselie, schep de blokjes kaas erdoor en schep het mengsel direct over de stamppot.
Bereiden: ± 35 min.
Voor de variatie:
Vervang eventueel de blokjes boerengeitenkaas door (geraspte) belegen Goudse Boerenkaas of boerenschapenkaas. De kaas kan ook (geraspt) door de stamppot worden geroerd.