ik_houd_van_kaas_boerenkaasmaand

“Ik houd van kaas en kaas houdt van iedereen!”

Ik ben opgegroeid naast de boerderij van mijn oom, waar ik al mijn vrije tijd te vinden was. Alwaar je als kleine jongen ingezet wordt op allerlei klusjes: voor het melken in het weiland moesten eerst ’s morgens vroeg de koeien bij elkaar gehaald worden, samen met m’n oom schillen ophalen in de woonwijken, het erf aanvegen, etc. Op een gegeven moment mocht ik meehelpen met het melken van de koeien, eerst met de hand en later kwam er de melkmachine. Natuurlijk mocht ik dan ook proeven van de warme verse melk die ik zelf met eigen handen uit de uiers had gehaald. Dat was zo bijzonder dat ik na ruim 40 jaar nog steeds weet hoe het smaakt!

Met die verse melk worden ook de mooiste boerenkazen gemaakt op de boerderij. Zo uit de koe vandaan in de kaastobbe. Deze kazen zijn voor mij een eerlijk product zonder toevoegingen, gemaakt met liefde en vakmanschap. Oktober is voor mij dé maand van de boerenkazen. Jong, belegen en vooral wat ouder. Kazen die in het begin van het seizoen gemaakt zijn van het verse nieuwe gras zijn nu ongeveer een half jaar oud. Dan worden ze voller van smaak en krijgen ze meer bite.

Al deze ervaringen hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. De liefde voor het boerderijleven, voor de dieren, de zuivelproducten en ook de liefde voor de mensen achter dit alles: de boeren! Het respect voor deze mensen is bij mij zeer groot. Wat een passie, kennis en kunde besteden zij aan hun bedrijf, dieren en producten

Ik houd van kaas en kaas houdt van iedereen!

Evert Schönhage
Meilleur Fromager
Mondial 2019 MaîtreFromager

Weetjes_over_kaas_gemaakt_op_de_boerderij_boerenkaasmaand

Weetjes over kaas gemaakt op de boerderij

Dat er ontelbaar veel soorten kaas bestaan, kaas van de boerderij altijd ambachtelijk wordt gemaakt en dat kaas heel erg lekker is, hoeven we...

Lees verder

Volg Ons

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de vijf 10KG kazen, gemaakt op de boerderij!

  • Marketingtoestemmingen Boerenkaasmaand is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Boerenkaasmaand, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.