
Spruitjesstamppot met boerenkaas
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 g spruitjes
- 1,2 kg kruimige aardappelen
- 250 g champignons
- 200 g jong belegen Goudse Boerenkaas
- 100 g walnoten
- 2 el crème fraîche
- 1 el Boerenboter
Bereidingswijze:
Snij de aardappelen in grove stukken. Maak de spruitjes schoon door de kontjes af te snij den. Kook de aardappelen in een pan met water en voeg na 5 min. de spruitjes toe. Kook vervolgens nog 15 min. Snij de champignons in stukjes. Verhit 1 el boter in een pan en bak de champignons samen met de noten in de boter. Giet de aardappelen en spruitjes af en stamp deze tot een puree. Voeg de crème fraîche toe om het geheel wat smeuïger te maken. Roer vervolgens de champignons, noten en kaas door de stamppot.