Spruitjesstamppot-Boerenkaas-boerenkaasmaand

Spruitjesstamppot met boerenkaas

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 g spruitjes
  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 250 g champignons
  • 200 g jong belegen Goudse Boerenkaas
  • 100 g walnoten
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el Boerenboter

Bereidingswijze:

Snij de aardappelen in grove stukken. Maak de spruitjes schoon door de kontjes af te snij den. Kook de aardappelen in een pan met water en voeg na 5 min. de spruitjes toe. Kook vervolgens nog 15 min. Snij de champignons in stukjes. Verhit 1 el boter in een pan en bak de champignons samen met de noten in de boter. Giet de aardappelen en spruitjes af en stamp deze tot een puree. Voeg de crème fraîche toe om het geheel wat smeuïger te maken. Roer vervolgens de champignons, noten en kaas door de stamppot.

Bereiden: ± 30 min

Weetjes_over_kaas_gemaakt_op_de_boerderij_boerenkaasmaand

Weetjes over kaas gemaakt op de boerderij

Dat er ontelbaar veel soorten kaas bestaan, kaas van de boerderij altijd ambachtelijk wordt gemaakt en dat kaas heel erg lekker is, hoeven we...

Lees verder

Volg Ons

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de vijf 10KG kazen, gemaakt op de boerderij!

  • Marketingtoestemmingen Boerenkaasmaand is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Boerenkaasmaand, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.